Barion Pixel

7 tanulság, amit a Könyvsétáltató elolvasása inspirált

Szerző: | KAPCSOLATOK és KOMMUNIKÁCIÓ

Carsten Henn: A könyvsétáltató című alkotását a könyvtárból kölcsönöztem ki és az egyik kedvenc könyvem lett. Eltűnődtem azon, hogy milyen személyiség-típusba tartozhatnak a karakterek, milyen lehetne egy introvertált könyvsétáltató munkaköri leírása és milyen kérdéseket is tennék fel a főszereplőnek, Carl Kollhoffnak.

Ebben a blogbejegyzésben rövid ismertetőt olvashatsz a könyvről, megtippelem pár karakter személyiség-típusát és megosztok 7 tanulságot, amit Carl és Sasa története inspirált.​

A könyvsétáltató rövid története

 

A könyvsétáltató regény főszereplője, Carl Kollhoff, egy hetvenes éveiben járó könyvesbolti eladó. Esténként, zárás után gondosan becsomagol néhány könyvet, mintha ajándékba adná, és házhoz szállítja azokat kivételes ügyfeleinek a város festői utcácskáiban tett körsétáján. Már-már barátság fűzi ezekhez a különös, álomvilágukba zárkózó emberekhez, mert ő a fő kapcsolatuk a külvilággal. Carlt mindannyian egy-egy irodalmi alakra emlékeztetik, képzeletében népszerű regényhősök tulajdonságaival ruházza fel őket, miközben csupán annyit tud róluk, hogy milyen olvasmányt várnak tőle hétről hétre.

 

Egy nap azonban váratlanul mellé szegődik Sasa, egy kíváncsi és cserfes kilencéves kislány. Sasa nemcsak az idős könyvkereskedő világát forgatja fel fenekestül, hanem vásárlói olvasási szokásait, sőt életét is. A könyvsétáltató szívmelengető történet a könyvek varázslatos erejéről és a hétköznapokban megbúvó csodákról.

 

Melyik személyiség-típushoz tartozhatnak a könyvsétáltató karakterei?

Carl Kollhoff (A Könyvsétáltató), a hetvenes éveiben járó könyvkereskedő, introvertált jellemvonásokat mutat. Kedveli a csendet, szeret a könyvek világában elmélyedni, valamint a könyvek varázslatos erejét megosztani másokkal. Ő az a típus, aki a könyvek lapjai között találja meg a legnagyobb örömöt.

 

Sasa, a kíváncsi kilencéves kislány, ambivertált lehet. Bár kíváncsi és nyitott a világra, ugyanakkor élvezi a magányt és a saját gondolatait. Carl társaságában is megtalálja a boldogságot.

 

Az ügyfelek, akik Carl könyvsétáltató szolgáltatását igénybe veszik, különböző személyiségjegyeket képviselhetnek. Van, aki extrovertált, és élvezi a beszélgetést Carllal, míg mások inkább visszahúzódóbbak és introvertáltak.

7 tanulság, amit Carl és Sasa története inspirált

1. Mindennapjainkban figyeljünk oda az apró csodákra. Lehet, hogy egy könyv, egy mosoly vagy egy váratlan találkozás is meghatározó pillanat lehet.

 

2. Carl és az ügyfelei között kialakuló barátságok azt mutatják, hogy az emberi kapcsolatok mennyire fontosak, értékesek. Lépjünk ki a komfortzónánkból, és keressünk új barátokat.

 

3. A könyvek nemcsak szavakból állnak. A lapok között rejtőzik a múlt, a jelen és a jövő. Olvassunk, és engedjük, hogy a könyvek megérintsék a lelkünket, elvarázsoljanak.

 

4. Sasa példája azt mutatja, hogy a kíváncsiság és a nyitottság új kapcsolatokat teremthet. Merjük megtenni a kezdő lépést, nyissunk mások felé és ismerjük meg a történeteiket.

 

5. Carl úgy kézbesíti, viszi a könyveket, mintha ajándékba adná őket. Az ajándékozás öröme mindkét fél számára különleges élményt jelenthet.

 

6. Carl szereti a csendet és a magányt. Időnként álljunk meg, és engedjük, hogy a csend és a gondolataink megnyugtassanak bennünket.

 

7. A könyvsétáltató optimista üzenettel bír. Ne feledd, hogy a remény mindig ott van, még a nehéz időkben is.

 

Szívből ajánlom Carsten Henn könyvét.

A könyvsétáltató elolvasása inspiráló lehet számodra is, segíthet mélyebb értelmet találni a mindennapjaidban, megérteni az emberi kapcsolatok erejét és segítségével újabb barátokat szerezni.

Kiss Zita

Kiss Zita

Karrier- és Kapcsolatteremtési Tanácsadó / az introvertált útkeresők mentora

Célom: csendes sorstársaim támogatása tehetségük kiaknázásában, a kommunikációs és kapcsolatteremtési képességük fejlesztésében, hogy jól érezzék magukat a bőrükben és harmonikus, boldog életet éljenek. Bővebben rólam itt olvashatsz.