Barion Pixel

RÓLAM

Kiss Zita

Karrier- és Kapcsolatteremtési tanácsadó

az introvertált útkeresők mentora

Zitának, olykor Zinek szólítanak.

Az egyedüllét sosem okozott gondot. Nagyon el tudtam mélyülni (veszni) a saját kis világomban. (Ez még most is jól megy.)

Különféle történeteket találtam ki, amiket aztán a saját szórakoztatásomra el is játszottam. Ebben aktív szerep jutott például a plüssállatoknak, kisebb-nagyobb babáknak, a lego készleteknek, a hörcsögnek, illetve a kismacskáknak is (felnőve persze már nem voltak kaphatók a szereplésre). Közönségre sosem volt szükségem. Sőt!

 

Csendes, zárkózott csajként én is sokféle szituációt átéltem a suliban, az egyetemen, munkahelyeimen és persze a magánéletben.

Olykor kívülállónak éreztem magam, mert valahogy egyik lányklikkel sem tudtam igazán azonosulni. Egy biztos. Kevés, de minőségi barátnőm volt és a jó gyerek, jó tanuló kategóriába beleillettem.

 

Én is megtanultam alkalmazkodni az extrovertált világ elvárásaihoz.

Sokszor nem éreztem ettől jól magam. Aztán egyre gyakorlottabb lettem különböző társasági élethelyzetekben, s kitapasztaltam melyekben boldogulok sikeresebben. Sőt, érzem jól magam.

 

Ahogy mindannyian, én is többféle címkét viseltem már: Kutató, Képzési és Fejlesztési Specialista, HR Tanácsadó, Karriertanácsadó.

 

Mindig arra törekedtem, hogy a legjobb tudásom szerint lássam el a feladataimat.

 

Szeretek másokat támogatni, segíteni, hogy megtalálják az aktuális problémáikra a saját megoldásaikat.

 

Kedvelem az egyéni (online vagy offline) tanácsadásokat, ugyanakkor aggodalmaskodó, szociális introvertáltként hajlandó vagyok több ember elé is kiállni, tudatosan középpontba kerülni tréningek és workshopok alkalmával.

 

Ha ilyen élethelyzetben találkozunk, akkor talán el sem hiszed, hogy befelé forduló vagyok. 🙂

 

Mit takar a Kreatív Útkeresés Tudatosan azaz K.Ú.T.?

 

A hagyományos készségfejlesztő (pl. helyzetfüggő vezetés, asszertív kommunikáció, időgazdálkodás, konfliktuskezelés, csapatépítés) tréningek mellett tartottam speciálisakat is (pl. munka-magánélet egyensúlya, értékelő/fejlesztő központok, webináriumok).

 

Az elmúlt kb. 10 évemet azonban az egyéni és csoportos Álláskeresési és Karriertanácsadási képzések (outplacementek) dominálták.

 

Nagyszerű embereket ismertem meg, akik külső ráhatásra vagy belső késztetéstől hajtva váltak útkeresővé. Hálás vagyok nekik, mert bizalmat szavaztak, és lehetőséget adtak, hogy hosszabb-rövidebb időre az életük részévé váljak. Én is sokat tanultam tőlük, magamról.

 

 

Introvertált Önismeret

 

Nap, mint nap arra törekszem, hogy szeressem és elfogadjam magam a tökéletlenségeimmel együtt.

Olyan életet szeretnék élni, ahol a figyelmem egyre ritkábban irányul a szorongásra, aggódásra és az önkételkedésre.

 

Introvertáltként inkább szeretnék meghúzódni a háttérben, de az nem segít. Rájöttem, hogy ki kell lépnem a ’fénybe’.

 

Bűntudat nélkül szeretném élvezni az életemet a MAGAM MÓDJÁN! Ugyanis nincs velem akkor sem semmi baj, ha nem felelek meg a kor aktuális elvárásainak.

 

Ahogy az ásott kutak is összegyűjtik a vizet, és abból meríthetnek a szomjazók, kérlek, így tekints erre a weboldalra is.

 

A KÚT segít megismerni az introvertált alkatú embereket

 

Lehet, hogy Te éppen extrovertált vagy, de tuti vannak a környezetedben introvertáltak (barát, barátnő, munkatárs, főnök, szülő, gyerek stb.), s jól jönne egy kis plusz tudásanyag, hogy jobban megtaláld a közös hangot velük.

 

A KÚT az introvertáltakat segíti erősségeik kiaknázásában, kommunikációjuk fejlesztésében

 

Ez egy olyan küldetés, amiért hajlandó vagyok példát mutatni és megválni a saját ’láthatatlanná tévő köpenyemtől’. Gyakorolnom kell, mert szeretek a háttérben meghúzódni.

 

Anélkül, hogy nagyon spirituális vagy ezoterikus szöveget nyomatnék:

 

Tudd, hogy akár csak én, Te is rendelkezel egy saját, belső K.Ú.T.-tal!

 

Elhatároztam, hogy figyelmemet egyre gyakrabban fordítom a bölcsebb énem suttogására, aki türelmesen várakozik, hogy meghalljam az üzenetét a fejemben uralkodó zűrzavarban.

 

Nagy idézetgyűjtő vagyok, engedd meg, hogy megosszak veled egyet ezzel kapcsolatban:

 

„Az igazi tanácsadód hangja (nem követelőző, csendes, de határozott) után valami melegség önti el a szívedet, valami felemelkedés és kitágulás, valami mélységes, önzetlen szeretet árad szét benned és percekig tart.” (Theodor)

 

póló introvertált partizóknak

Kortyolj bele!

 

Ahogy korábban említettem, szeretném a magam módján, bűntudat nélkül élvezni az életemet.

 

Örömet okoz, ha a tudásomat, tapasztalataimat, ötleteimet valamilyen kreatív formában megoszthatom.

 

A személyes projektem célja

 

  • egyrészt, hogy saját és mások példáján keresztül, írásaim (rajzaim, tudásanyagaim) segítségével betekintést adjak a színfalak mögé, vagyis az introvertáltak izgalmas világába;

 

  • másrészt támogatni szeretnélek abban, hogy a figyelmedet a félelmeid helyett a magabiztosságod, a tehetséged forrására irányítsd, amivel megalapozhatod a boldogságodat, az örömteli mindennapjaidat.

 

Tarts velem!

Érezzük egyre jobban magunkat a bőrünkben!

A magunk, csendes módján! 😉

 

Csatlakozz a szociális média oldalaimhoz is: