Barion Pixel

8 jel, amiből kiderül vajon a változás küszöbén állsz-e

Szerző: | EGÉSZSÉG és JÓLLÉT, MUNKA és KARRIER

Úgy érzed ideje változtatni az életeden? A lelked valami új után áhítozik? Újra szeretnéd kezdeni, de nem tudod, hogy készen állsz-e a változásra?

 

Talán csak azt tapasztalod, hogy egyes „dolgok” nem működnek. Túlélsz, pedig szárnyalhatnál. Kimerült vagy, kiégtél és eleged van abból, hogy mindenki számára elérhető legyél.

 

Vagy csak egyszerűen elhatároztad, hogy prioritássá teszed a jóléted és a boldogságod.

 

Vannak pillanatok, amikor úgy érezzük, hogy át kell alakítanunk az életünket, hogy fejlődhessünk, kibontakozhassunk és nyomot hagyjunk a világban. Ez ijesztő is lehet.

Azon gondolkodsz, hogy készen állsz-e? Elméletben jól hangzik, de vajon elég nyitott vagy-e az áhított változásra?

 

 

8 jel ami változtatásra ösztönöz

 

 

8 jel, ami változtatásra biztat

 

1. Folyamatosan arra fókuszálsz, ami nem működik, és amit nem szeretsz.

Olyan életet élsz, amilyet nem szeretnél. Problémákat, akadályokat és zsákutcákat látsz bármerre is nézel.

Nem az vagy, aki lenni szeretnél. Üresnek érzed magad és nem vagy összhangban azzal, ahogy élni szeretnél.

 

Nyugtalannak és elégedetlennek érzed magad az idő nagy részében. Néha azt kívánod, bárcsak kiszaladhatnál a világból és valaki másként újrakezdhetnéd.

 

 

2. Zavarosak a gondolataid és megrekedtél.

Kitalálsz dolgokat és megpróbálod megvalósítani őket, de mégsem sikerül előrelépned.

 

Talán úgy érzed, hogy leragadtál az élethelyzetben, lakhelyeden, a munkádban, a múltban vagy valamilyen viselkedési mintában. Vannak céljaid, ötleteid és álmaid, de küzdesz a megvalósításukkal.

 

Nem számít, mit teszel, úgy tűnik, nem haladsz a kitűzött irányba. Olyan, mintha körbe-körbe járnál.

 

elveszett vagy

 

 

3. Elveszettnek érzed magad és nem találod az utadat.

Úgy érzed eltávolodtál magadtól, a hitedtől és a célodtól. Nem érzed „valódinak” önmagad többé.

 

Terv nélkül szétszórt vagy, és tétován bolyongsz az élet ködében. Mélyen magadban tudod, hogy jobban is élhetnél. Tudod, itt az ideje, hogy újra megtaláld magad, és ami számodra fontos.

 

 

4. Alig várod, hogy vége legyen a napnak.

A nap nagy részét azzal töltöd, hogy arra vársz lejárjon munkaidőd, lefeküdjenek a gyerekek, egyedül maradhass, találkozz a barátaiddal, együtt legyél a férjeddel/feleségeddel stb.

 

Nem szereted azt, amivel éppen az idődet töltöd, alig várod, hogy máshol legyél. Nem akarsz a JELENBEN lenni. Úgy érzed csapdába estél és a napi kötelezettségeid megfojtanak.

 

 

belefáradtál az életedbe

 

 

5. Belefáradtál a puszta túlélésbe.

Hagyod, hogy az élet menjen a maga útján és te csupán reagálsz rá. Nagyon lefoglal az ügyek intézése, a szervezés, az „emberekről és dolgokról” való gondoskodás.

 

Takaréklángon égsz, boldogtalannak, stresszesnek és frusztráltnak érzed magad. Szíved mélyén tudod, hogy itt az ideje a kivirágzásnak, a növekedésnek.

 

 

6. A lelked többre vágyik.

Az élet szép, nincs okod panaszra, de mégis úgy érzed, többre vagy hivatott.

 

Van egy víziód, álmod. Nem látod teljesen tisztán még és nem is tudod biztosan hová fogsz eljutni vele, de ott érlelődik benned.

Tudod, hogyha egyszer igent mondasz annak a halk, belső hangnak, akkor az életed jobbá fog válni. Több boldogságot, nyugalmat, szenvedélyt és értelmet találsz majd az életedben.

 

 

7. Nagy megrázkódtatáson mész keresztül.

Amikor egy szilárdnak hitt alapod a darabjaira hullik szét. A korábbi életed nem létezik többé.

 

Ezt kiválthatja egy veszteség, nehéz időszak, egészségügyi gondok vagy egyéb személyes nehézségek.

Ezek a kihívások általában továbblépésre kényszerítenek. Tudod, hogy itt az ideje lerombolni a régit és felépíteni valami újat, miközben te is megújulsz.

 

 

 

 

8. Eleged van a várakozásból.

Vársz a megfelelő időre, amikor már lesz elég bátorságod, pénzed, önbizalmad stb. Azt várod, hogy valami nagy dolog történik, és kapsz egy zöld jelzést az univerzumtól: „OKÉ, teremtsd meg azt az életet, amire vágysz!”.

 

Vannak valós és kitalált kifogásaid arra, hogy miért álltál meg az utadon. Azonban már készen állsz arra, hogy higgy magadban és félelmeid ellenére elindulj az utadon.

 

Ha a fenti 8 jel bármelyike is ismerősnek tűnik, akkor készen állsz a változásra. Készen állsz arra, hogy a szívedre hallgass, kövesd a megérzéseidet és akcióba lendülj.

 

 

Mi az életed megváltoztatásának titka?

 

Ez nem szerencse, lakhely vagy más körülmény kérdése. Valószínűleg már sokszor hallottad:

 

A változtatás titka az, hogy CSELEKSZEL.

Ma csinálj másképp egy apró dolgot, mint tegnap tetted. Ennek az egy titoknak a birtokában már nagyon messzire eljutsz a változás útján.

 

A siker másik titka: a TÁMOGATÁS.

 

Egyedül születünk és halunk meg, de másokkal együtt szerzünk tapasztalatokat az életben. Az emberi létezés egyik legnagyobb ajándéka, hogy ezt az utazást megoszthatjuk másokkal.

 

Építs ki egy olyan támogató rendszert, ami a számodra a legjobb és előrelendít.

Készíthetsz megerősítő kártyákat; olvashatsz könyveket illetve hallgathatsz hanganyagokat, amik inspirálnak; csatlakozhatsz egy közösséghez, akiknek hasonlóak a céljaik; kereshetsz egy barátot, családtagot vagy egy szakembert, aki segít az utadon. Nem szükséges egyedül menned rajta, ha nem akarsz.

 

 

cselekedj és változz

 

 

Jutalmazd meg magad!

 

Az átalakulás útján haladva, ne feledj el minden apró lépést megünnepelni. Bátorságot igényelt rálépni a változás útjára. Légy büszke magadra!

 

A változtatás egyszerre lehet izgalmas és félelmetes érzés. Ez az oka, amiért sokan szeretnénk „garanciát” kapni, mielőtt rálépünk az útra.

 

Inkább tekints izgalmas kalandként a változás folyamatára és élvezd! Elbukni nem fogsz, csak új tapasztalatokra teszel szert.

Kiss Zita

Kiss Zita

Karrier- és Kapcsolatteremtési Tanácsadó / az introvertált útkeresők mentora

Célom: csendes sorstársaim támogatása tehetségük kiaknázásában, a kommunikációs és kapcsolatteremtési képességük fejlesztésében, hogy jól érezzék magukat a bőrükben és harmonikus, boldog életet éljenek. Bővebben rólam itt olvashatsz.

Vajon te ambivertált vagy?

Töltsd ki ezt a tesztet és kiderül, hogy introvertált, ambivertált vagy extrovertált típushoz tartozol!