Barion Pixel

Egy introvertált könyvsétáltató munkaköri leírása

Szerző: | KAPCSOLATOK és KOMMUNIKÁCIÓ, MUNKA és KARRIER

Az introvertált könyvsétáltató fő feladata az olvasás szeretetének és a könyvek varázslatos világának népszerűsítése, valamint az emberi kapcsolatok építése, miközben figyelembe veszi saját introvertált természetét és preferenciáit.

 

Az introvertált könyvsétáltató felelősségi körei

 

Könyvsétáltatás

Rendszeresen sétáljon városi utcákon, negyedekben vagy különleges (vidéki) helyszíneken, magával hordozva egy válogatott könyveket tartalmazó táskát, hátizsákot.

A könyvsétáltatás során legyen nyitott a potenciális ügyfelekkel való érintkezésre, de biztosítson magának lehetőséget a csendes megfigyelésre is. Engedje, hogy az emberek érdeklődjenek a könyvek iránt, és válaszoljon kérdéseikre igény szerint.

 

Könyvek értékesítése és népszerűsítése

Legyen felkészült arra, hogy személyes ajánlásokat tehessen az ügyfeleknek a könyvekről, segítsen nekik megtalálni a megfelelő olvasmányt, azonban mindezt a saját tempójában tegye.

Vegyen részt könyves eseményeken és rendezvényeken, de kerülje el a túlzottan zsúfolt helyzeteket, ha azok túl sok stresszt okoznak.

 

Kapcsolattartás az ügyfelekkel

Építsen ki tartalmas, minőségi kapcsolatot az ügyfelekkel, figyelve az egyedi igényekre és preferenciákra. Legyen csendesen megfontolt és empatikus, miközben segít másoknak felfedezni az olvasás örömét.

 

Közösségépítés

Szervezzen kiscsoportos, kis létszámú olvasói találkozókat, könyvklubokat, amelyek lehetővé teszik az introvertáltak számára is, hogy kényelmesen részt vegyenek rajtuk.

Szervezzen kisebb, zártkörű írói műhelyeket vagy csendesebb alkotói eseményeket, amik teret biztosíthatnak az egyéni kreativitás kibontakoztatásához és az inspiráció megosztásához.

 

Elvárások

 

  • Szenvedély és szeretet a könyvek és az olvasás iránt, megértve és elfogadva az introvertált természetet.
  • Kiváló aktív hallgatási és empátiás képesség.
  • Kezdeményező, önálló munkavégzés, valamint alkalmanként együttműködés másokkal
  • Rugalmasság és nyitottság az új helyzetek és emberek iránt (kapcsolatteremtő képesség), tiszteletben tartva az introvertált szükségleteit.
  • Közösségi média és online jelenlét kezelésének képessége előnyt jelent.

 

Kiss Zita

Kiss Zita

Karrier- és Kapcsolatteremtési Tanácsadó / az introvertált útkeresők mentora

Célom: csendes sorstársaim támogatása tehetségük kiaknázásában, a kommunikációs és kapcsolatteremtési képességük fejlesztésében, hogy jól érezzék magukat a bőrükben és harmonikus, boldog életet éljenek. Bővebben rólam itt olvashatsz.