Barion Pixel

Első heti életmódváltási sikerélmények és kihívások – IntroGirl kalandjai 1.

ÉLETMÓDVÁLTÁS

A sikeres fizikai és mentális egészségem, jóllétem megalapozásához 5+1 megoldandó feladatot tűztem ki. Erről az előző bejegyzésemben olvashatsz.

Az alábbiakban az első heti tapasztalataimat osztom meg.

 

 

Milyen sikerélmények értek életmódváltásom első hetében?

 

Folyadék-utánpótlás

Simán elhagytam a Colát, pedig azt hittem nehéz lesz. Ezek szerint mégsem voltam reménytelen függő. 😉

Az italválasztékom jelenleg a következő:

Egyik kancsóban mindig gyümölcstea van egy kanál mézzel ízesítve, a másik kancsóban pedig citromos limonádé. Ezek szem előtt vannak és a kiürült bögrémet mindig utántöltöm valamelyikből. A hűvösebb idő beköszönte miatt pedig előveszem az egyik termoszt, ami majd melegen tartja a teát. 😊

 

Rendszeres testmozgás:

Majdnem minden nap tornáztam 15-20 percet egy Youtube videó segítségével. (Jóga, pilates és kipróbáltam egy cardiót is.)

Szeretnék adni egy újabb esélyt a hulahopp karikámnak, hátha nem veszítem el a türelmemet pár perc próbálkozás után.

 

Egészségesebb ételek, nasik felkutatása, kipróbálása:

Kipróbáltam egy kukoricadarás-almás süti receptet, amit egy újságban olvastam. Nem tudom milyen információt, trükköt nem osztottak meg, de az eredmény ment a komposztra ☹

Kaptam pár receptet az egyik barátnőmtől, és megpróbálkozom majd a muffin sütéssel is, mert az jól porciózható.

A sütőzacskóban zöldségekkel együtt sült csirkecombjaim finomak lettek. Felkerült a „Kedvenc egészségesebb ételek” listámra.

 

 

Mivel gyűlt meg leginkább a bajom az életmódváltásom első hetében?

 

Délután szokott rám törni a nassolási vágy, ami az érzelmi evés kategóriájába tartozik. Igyekszem a délutáni kávémat is nasiként felfogni, valamit pár szőlőszem elfogyasztása is enyhített a helyzeten, de még folytatnom kell az alternatívák felkutatását.

Régebben sütöttem teljeskiőrlésű lisztből pogácsát, azonban ez most szóba sem jöhet, ugyanis tuti rájárnék folyamatosan.

 

Párszor fájt a fejem, hányingerrel is küzdöttem (amit okozhatott a frontváltozás, alacsony vérnyomás is), szokás szerint nem ittam eleget, amikor úton voltam és jobban meg kell terveznem az étkezéseimet, ha nem vagyok itthon.

 

Tudatosabban oda kell figyelnem, hogy tényleg éhes vagyok, vagy pótcselekvésként a megszokott módon belegyalogolok az érzelmi evés csapdájába.

 

 

IntroGirl

IntroGirl

50+ éves introvertált csaj, aki azzal motiválja magát, hogy közzéteszi az életmódváltó kalandjait 😉