Barion Pixel

10 dolog, amire érdemes odafigyelned, ha introvertáltat szeretsz

Szerző: | KAPCSOLATOK és KOMMUNIKÁCIÓ

Minden introvertált nő és férfi, legyen bármilyen életkorú is, egyedi adottságokkal, tulajdonságokkal bír. Különböző élethelyzetekben mutatott reakcióink csak részben általánosíthatóak. Az extrovertált és ambivertált személyiségtípusba tartozó szeretteink, családtagjaink sokszor nem értik miért viselkedünk (szerintük) furán.

Introvertáltként fokozottabban érdemes odafigyelnünk a kommunikációnkra, hogy a minimálisra csökkentsük a félreértéseket a szeretteink körében (is).

Gondolatolvasás helyett  az alábbi 10 pontban összegyűjtöttem, hogy extrovertáltként, illetve ambivertáltként mire érdemes odafigyelned, ha introvertált az életed párja, a gyermeked, a barátod, barátnőd vagy valamelyik szülőd.

A cikk végén infografika formájában is megtalálod ezeket a tanácsokat és le is tudod tölteni!

 

így szeresd az introvertáltadat 10 tanács

 

10 tanács, amit érdemes megfogadnod, ha egy introvertált közel áll a szívedhez!

 

1. Introvertáltként nem engedünk sok embert közel magunkhoz, szóval valószínűleg fontos vagy számunkra.

2. Fogadd el, hogy az egyedül töltött idő életbevágóan fontos az egészségünk és boldogságunk megőrzése érdekében.

3. Ne vedd személyes sértésnek, hogy személyes térre, elvonulásra van szükségünk. Ez nem jelenti azt, hogy ne szeretnénk téged.

4. Ne akarj megváltoztatni! Szeress minket olyannak, amilyenek vagyunk, és lojálisak leszünk hozzád életed végéig.

5. Introvertáltként utáljuk a konfrontációt, a konfliktusokat. Hagyj nekünk időt a helyzet feldolgozására, ahelyett, hogy azonnali választ követelnél tőlünk.

6. Jó hallgatóság vagyunk. Ha azt szeretnéd, hogy jobban megnyíljunk neked, akkor te is figyelj oda ránk és megszakítás nélkül hagyj minket beszélni.

7. Lassabban oldódunk fel társaságban, szóval légy türelmes velünk.

8. A csend néha aranyat ér. Nem kell folyton kommunikálnod velünk, helyette például egy ölelés is elegendő.

9. Amikor csendben vagyunk, ne nézz ránk aggódva és kérdezgesd folyton: „Mi a baj?” vagy „Miért vagy már megint olyan csöndes?”. Csak. Éppen feldolgozzuk a nap történéseit, el vagyunk merülve a mi kis introvertált világunkban. Nyugi! Szólunk, ha „baj” van.

10. Bár nem bombázunk telefonhívásokkal, amikor távol vagy tőlünk, azonban hiányzol nekünk és szívesen lepünk meg egy-egy SMS-sel vagy chat üzenettel szeretetünk jeléül.

10 dolog, amire érdemes figyelned, ha introvertáltat szeretsz

 

Kiss Zita

Kiss Zita

Karrier- és Kapcsolatteremtési Tanácsadó / az introvertált útkeresők mentora

Célom: csendes sorstársaim támogatása tehetségük kiaknázásában, a kommunikációs és kapcsolatteremtési képességük fejlesztésében, hogy jól érezzék magukat a bőrükben és harmonikus, boldog életet éljenek. Bővebben rólam itt olvashatsz.