8 tipp a mérgező emberek kezelésére

Szerző: | KAPCSOLATOK és KOMMUNIKÁCIÓ

Mit tehetsz, ha egy mérgező személy vagy más néven energiavámpír van a környezetedben, aki hatással van rád? A legutolsó dolog, amit tegyél, hogy lesüllyedj a szintjére, de meg kell tanulnod megvédeni magad. Íme néhány javaslat hozzá:

 

"A MÉRGEZŐ KAPCSOLAT 27 JELE és 20+ KEZELÉSI TIPP" 20 oldalas INGYENES e-book!

 

1. Alakítsd ki a határaidat és ragaszkodj hozzájuk!

 

Ne hagyd, hogy egy mérgező személy lerombolja a kialakított személyes határaidat a saját előnye érdekében. Döntsd el mi fontos számodra és ne térj el tőle.

 

2. Tartsd nyilván, amiben megegyeztetek!

 

Ha szóban megegyeztetek valamiben, akkor azt e-mailen igazold vissza és így kérj visszajelzést, ha bármit módosítani szeretne. Ez segít megelőzni vagy később cáfolni a hazugságokat.

 

3. Légy udvarias és becsületes!

 

Csak azért, mert a másik durva vagy csaló, nem lehet mentség arra, hogy te is az legyél. Mindig a saját normáid szerint viselkedj és hagyd, hogy mások olyannak lássák a mérgező embereket, amilyenek.

 

 

4. Ne ossz meg titkokat velük!

 

Légy óvatos mit osztasz meg egy mérgező személlyel, mert bármit mondasz, azt negatív formában fogja továbbadni. Sose pletykálj kollégákról, ügyfelekről, barátokról vagy ossz meg olyan titkot, amit nem szeretnéd, hogy az ellenséged is tudjon.

 

5. Kerüld el, hogy a válladon ’zokogjanak’!

 

A negativitás fertőző és magával ránt téged is. Ha órákon át hallgatod egy mérgező személy panaszkodását arról, hogy milyen rosszul mennek a dolgai vagy emberekről, akik elárulták őt, akkor az csak depresszióssá tesz téged. Semmi olyat nem tudsz mondani, ami felvidítaná őt – élvezik az áldozati szerepet. Tartogasd az energiádat azok számára, akik megérdemlik vagy azoknak, akik jobb kedvre derítenek.

 

6. Légy erős!

 

A mérgező emberek mindent a maguk módján akarnak elintézni és bármi áron. Szóval szilárdan kell a lábadon állnod, amikor velük van dolgod. Ha nem adod meg azt nekik, amit akarnak, akkor mindenféle alattomos és érzelmi manipulációs technikákkal fognak próbálkozni. Légy felkészült és erős.

 

7. Ne kezeld személyes ügyként / ne vedd magadra a mérgező emberek viselkedését!

 

 

Tudd, hogy ez róluk szól és nem rólad. A mérgező emberek, a bűntudatodra apellálva megpróbálják elhitetni veled, hogy valamit rosszul csináltál. Ne hagyd magad!

 

Emlékezz rá, hogy szabaddá tesz, ha nem veszel semmit sem személyesnek. A legtöbb mérgező ember nem csak veled, hanem mindenkivel negatívan viselkedik. Amit mondanak és tesznek, a véleményük a dolgokról a saját önreflexiójukon alapszik.

 

8. Szánj időt magadra!

 

Ha muszáj együtt élned vagy dolgoznod egy mérgező személlyel, biztosíts elegendő időt magadnak a kikapcsolódásra, pihenésre és gyógyulásra.

 

Az ’összeszedett, racionális felnőtt’ szerep eljátszása a mérgező rosszkedvnek kitéve kimerítő lehet, és ha nem vagy elég óvatos, akkor téged is megfertőzhet.

 

A mérgező munkatársaknak 5 típusáról és kezelésükről pedig ITT OLVASHATSZ RÉSZLETESEN!

 

Kiss Zita

Kiss Zita

Introvertált Kapcsolatteremtési Tanácsadó

Célom, hogy csendes sorstársaimat segítsem az erősségeik kiaknázásában, korlátaik ledöntésében, a kommunikációs és kapcsolatteremtési képességük fejlesztésében, hogy kiegyensúlyozott és boldog életet élhessenek. Bővebben rólam itt olvashatsz.

8 ötlet, hogy hatékonyabban old meg a konfliktusaidat.

Csendes introvertáltként mikor válaszd a konfliktuskerülést, és miként kezeld a felmerülő konfliktusokat a saját, egyéni stílusodban?

Summary
8 tipp a mérgező emberek kezelésére
Article Name
8 tipp a mérgező emberek kezelésére
Description
Ne süllyedj le a mérgező emberek szintjére! 8 ötlet miként óvhatod meg magad az energiavámpíroktól, kezelheted a felmerülő mérgező szituációkat.
Author
Publisher Name
www.kreativutkeresestudatosan.hu
Publisher Logo